سومین جشنواره ملی فرهنگی هنری ذوالفقار

سومین جشنواره ملی فرهنگی هنری ذوالفقاربه پایان رسیده است.

اخبار مرتبط با این جشنواره:

خبری برای این جشنواره درج نشده است.

در آستانۀ سومین سالگرد شهید بزرگوار، سپهبد حاج قاسم سلیمانی ،مراسم افتتاحیه و رونمایی از پوستر جشنوارۀ ملی ذوالفقاردر تاریخ 14دیماه 1401 با حضورمسئولین استانی، در محل تالار ولایت دانشگاه فنی وحر فه ای استان کرمان برگزار شد. در این مراسم جناب آقای دکتر جلیلی، معاونت محترم فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای نیز بصورت برخط حضور داشتند، در پایان این مراسم از پوستر سومین جشنواره ملی  دوالفقار رونمایی و از فعالان دومین دورۀجشنواره مذکور با اهداء لوح سپاس تقدیر شد.

 با عنایت به اهمیت نقش و جایگاه ویژۀ دانشگاه ها، در بحث تبیین فرهنگ ایرانی، اسلامی در مکتب شهید سلیمانی و با توجه به دستاوردهای ارزشمند دردومین دورۀ این جشنواره،امسال بخش علمی نیز به جشنواره افزوده شده است و امید که با توجه به اهمیت این جشنواره، هر سال گامی موثر و پیشرو در جهت اهداف جشنواره برداریم.

در ادامه فعالیت های جشنواره،همزمان با آغاز دهۀ مبارک فجر، ازسامانۀ ثبت آثار سومین جشنوارۀ ملی ،  رونمایی شد. در این جشنواره آثار در دو گروه شرکت کنندۀ آزاد و دانشجویی، به صورت ملی و با  رویکرد هنر خلاق-وحدت بخش و امید آفرین در مکتب شهید سلیمانی و در دوبخش هنری شامل
 نقاشی،پوستر،عکس،خوشنویسی و موشن گرافی و در بخش ادبی شامل شعر،داستان کوتاه و مقاله نویسی به ثبت آثار اقدام نموده است.

در ادامه فعالیت های مهم و شاخص جشنوارۀ ملی ذوالفقار و توجه به اهمیت صلابت و رشادت های  رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس از مرز و بوم کشور عزیزمان ایران و درخواست های مکرر و پی در پی هنرمندان موضوع ” دفاع مقدس و راهیان نور” به محورهای اصلی “سومین جشنوارۀ  فرهنگی و هنری ذوالفقار” افزوده شد و در ادامۀ فعالیت ها، بخش جذاب “خاطره نویسی”نیز به قسمت ادبی سومین جشنوارۀ ملی ذوالفقار اضافه گردید.

در ادامۀ تعاملات اساسی، دبیران جشنواره، در تاریخ30بهمن 1401رییس دانشگاه فنی و حر فه ای استان و مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان ، در خصوص دعوت به حضور گستردۀ فرهنگیان و دانش آموزان،جهت شرکت در سومین جشنوارۀ ملی ذوالفقار،درمحل دفتر جناب دکتر رضایی مدیر کل آموزش و پرورش و با حضور معاونت فرهنگی اداره کل، جناب حجت الاسلام سادات حسینی و اعضای دبیرخانۀ جشنواره صورت پذیرفت.در این دیدار توجه به ضرورت برگزاری چنین جشنواره هایی، که در پی گسترش اهداف انقلاب و گرامیداشت یاد و خاطرۀ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی انجام می پذیرد، امری مهم و قابل توجه خوانده شد و ضمن اشاره به اهمیت حضور طیف گستردۀ فرهنگیان و دانش آموزان،جهت شرکت در سومین جشنوارۀ ملی ذوالفقار،از تمامی هنرمندان و علاقه مندان در زیر مجموعۀ بزرگ آموزش و پرورش ،دعوت به عمل آمد.

در ادامه از جمله فعالیت های مهم و شاخص سومین جشنوارۀ ملی ذوالفقار و در پی تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانۀ جشنوارۀ ذوالفقار،جلسۀ پرسش و پاسخی  با حضور دبیران و مسئولین دبیرخانه در مورخۀ 30فروردین 1402به دو صورت حضوری و وبیناری،برگزار گردید.در این جلسه ضمن تقدیر از حضور پررنگ هنرمندان و ارسال آثار جشنواره،به سوالات مخاطبان پاسخ داده شد و ابهامات موجود در خصوص تاریخ های مهم جشنواره، برطرف گردید.

از دیگر فعالیت های صورت گرفته در این جشنواره، برگزاری کارگاه آموزشی، پوستر و موشن گرافی ،بود که در جهت آموزش و برطرف نمودن ابهامات و سوالات هنرمندان علاقه مند،برگزار شد.در این کارگاه دو نفر از اساتید برجسته (سرکارخانم محمودآبادی دربخش پوستر) و (سرکار خانم ابنا در بخش موشن گرافی) توضیحات کاملی در خصوص این دو بخش به مخاطبان ارائه نموده و در پایان به سوالات مطروحه پاسخ داده شد.

شایان ذکر است پایان ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره 22 اردیبهشت 1402بوده و بیش از 3000 اثر از 25 اردیبهشت  تا تاریخ 20خرداد 1402 به دبیرخانه ارسال شد و کار داوری نهایی و انتخاب آثار  اول تا سوم در بخشهای ادبی :شعر و داستان کوتاه و خاطره نویسی  ومقاله  و بخشهای هنری :نقاشی وعکس وپوستر و موشن گرافی و خوشنویسی در دو گروه دانشجویی و آزاد 24خرداد تا 7 تیر 1402 انجام شد و نفرات برتر شناخته شدند.

دبیران اجرایی:

جناب آقای دکتر مصطفی جعفری کرمانی پور: دبیر اجرایی جشنواره

جناب آقای احمد عرب نژاد: دبیر محتوایی جشنواره

جناب آقای مهدی اسدی: دبیر تخصصی و هنری جشنواره

جناب آقای علیرضا ایزدی: رئیس دبیرخانه

تعداد آثار شرکت کنندگان در بخش های دانشجویی و آزاد:

 ـ تعداد 1750 اثر دانشجویی.

 ـ تعداد 1400 اثر آزاد.

از تمامی استان های کشور در این جشنواره مشارکت داشته اند و بیشترین آمار شرکت کنندگان به ترتیب از استان های کرمان، تهران، قم، اصفهان، مشهد و یزد بوده است.

نفرات برگزیده:

نفرات برتر بخش عکس آزاد:

1-حمیدرضا مجیدی

2-مریم مومن آل دهکردی

3-احمد تاجی

عکس شایسته تقدیر: فاطمه کریم آبادی

نفرات برتر بخش عکس دانشجویی:

1-محمدمهدی شاکری شمسی

2-مهدی ایمانی

3-فاطمه فرحناکی

نفرات برتر بخش پوستر آزاد:

1-فرشته آرام بن

2-عاطفه بیاجیان

3-سهیلا اصغری

پوستر شایسته تقدیر: سمانه احمدی

نفرات برتر بخش پوستر دانشجویی:

1-فائزه نظیفی

2-سمانه حمزه ای نژاد

3-زینب خدام

پوستر شایسته تقدیر: زهرا محمدی

نفرات برتر بخش نقاشی آزاد:

1-علیرضا حسینی صدر

2-مجتبی اسدی پسوجانی

3-مهسا خانی اوشانی

نقاشی شایسته تقدیر: الهه شمس نجف آبادی

نفرات برتر بخش نقاشی دانشجویی:

1-هاجر قدکساز

2-فاطمه فلاحی خواه

3-پریسا بکرانی

نفرات برتر بخش خوشنویسی آزاد:

1-ستار ولی نژاد

2-غلامرضا جهانشاهی

3-مجید محسن زاده

نفرات برتر بخش خوشنویسی دانشجویی:

1-حامد شاه حسینی

2-علی عابدینی

3-امین زنجانی

نفرات برتر بخش داستان نویسی آزاد:

1-مریم خراسانی مطلق

2-موسی کاظم زاده

3-زهرا فرخی نژاد

شایسته تقدیر: سمیه همت پور

نفرات برتر بخش داستان نویسی دانشجویی:

1-شیما شهیدزاده         

2-مهراب اکبری

3-سیدمهدی موسویان

نفرات برتر بخش شعر آزاد:

1-موسی صباغیان

2-ناصر دوستی

3-مائده هاشمی

شایسته تقدیر: علی واقفی

نفرات برتر بخش شعر دانشجویی:

1-وحید گلوی

2-امیرحسین منتظر قائم

3-میثم داوودی

شایسته تقدیر:

1-قاسم بای

2-محمد مجاهد

تندیس سومین جشنواره: